Сега четете
75 лв върху пенсията за пенсионерите ,които са решили да се ваксинирват

75 лв върху пенсията за пенсионерите ,които са решили да се ваксинирват

Министър-председателят Кирил Петков обяви на брифинг нови икономически мерки за стимулиране на ваксинацията у нас.

Започваме програма за 75 лв. добавка към пенсиите за всеки, който реши да се ваксинира в следващите месеци и всеки, който вече се е ваксинирал с 3 дози. Няма да има ваксиниран пенсионер, който да не получи тази добавка. Програмата започва от януари и ще продължи до края на юни“, заяви премиерът.

Петков се надява през януари или в началото на февруари да бъдат ваксинирани 300 хил. българи над 60 години, за да няма препълнени болници.

 

„Има голяма опасност новият вариант на вируса да дойде в България в средата или до края на януари. Огромен приоритет е да нямаме толкова много хора, които умират от Ковид-19. Трябва да облекчим болниците и да защитим най-вече възрастните хора, които са в най-голям риск. Не са верни митовете, че ваксинация влияе на бременността, че има странични ефекти и че е нова технология“, заяви премиерът.Новата мярка е доброволна и всеки има право на собствено решение, изтъкна той, но подчерта, че от индивидуалните решения на всеки от нас зависи дали отново ще имаме препълнени болници и дали от държавния бюджет ще се харчат много пари, дали хора с други болести ще могат да ходят до болниците и дали децата ни ще могат да учат свободно.

 

Вижте и

България продължава да бъде най-ниско ваксинираната държава в Европа. Има опасност България да стане Ковид дестинация и да намалее приходът от туризъм“, алармира премиерът.

Кирил Петков увери, че ще има много силна информационна кампания. Той обяви и идеите на правителството в борбата с фалшивите Ковид сертификати: ще се проследява всеки ваксиниран, който е приет в болница и при висока концентрация на хора, които влизат с документ от едно и също място, МВР ще ги проверява.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре