Директорът на Пожарната служба главен комисар Николай Николов награди огнеборците от Благоевград, участвали в гасенето и спасяването на над 20 души от бл. 18 в ж.к. “Струмско”.

На церемонията в Областната управа главният комисар прочете заповедта на министъра на МВР Бойко Рашков, с която с парична награда от по 600 лв. бяха наградени 17 огнеборци. Плакет беше връчен на началника на звеното инспектор Боян Кондуров.

На церемонията присъства майката и двете спасени от огъня близначета на 40 дни, която благодари на огнеборците, участвали в гасенето на пожара и евакуирали я заедно с децата от 8-я етаж.

Пред медиите Вероника разказа, че въпреки героичния подвиг на огнеборците, е предупредила роднини и близки, когато децата пораснат да не разбират за пожара, за да не се травмират. Нейната надежда е да се завърне в дома си, затова тя призова всичко, което хората даряват да бъде за блока, защото децата ѝ вече имат всички необходимо. В момента Вероника и семейството ѝ са отседнали при роднини.Наградени с индивидуална парична награда от 600 лв. са: Боян Кондуров, Димитров, Пискулийски, Емезов, Иванов, Борисов, Шушков, Мирчев, Кьосев, Рачев, Стражаков, Юручки, Чамишки, Диманачки, Кунгьов, Тончев, Иванов.