Сега четете
„БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА“ продължава да прави чудеса,дари нова апаратура за детското отделение в болница „Св. Марина“ във Варна

„БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА“ продължава да прави чудеса,дари нова апаратура за детското отделение в болница „Св. Марина“ във Варна

За поредна година кампанията „Българската Коледа“ насърчава дарителството и спомага за решаване на значими проблеми, свързани със здравето на децата и тяхното лечение. Университетската болница „Св. Марина” във Варна е едно от лечебните заведения, което получи дарение от кампанията – скъпоструваща апаратура за деца.

По Коледа винаги се случват чудеса, а чудесата стават възможни и в университетската болница „Св. Марина“ във Варна, тъй като детското отделение там вече разполага с нова апаратура. С нейна помощ лекарите ще могат да оказват още по-добра грижа за най-малките пациенти. Недиагностицираните и новооткритите пациенти с белодробни заболявания до 18 години вече могат да бъдат лекувани по-добре.

„Прекрасно нововъведение, което ще даде възможност да разширим диагностичната си дейност, а  тя е от пряко значение за постигане на лечебни резултати”, обясни проф. д-р Виолета Йотова – ръководител направление „Педиатрия”.

„Това е апаратура, която се нарича спирометър с импулсен осциометър и която ще подобри диагностичния процес на деца с белодробни заболявания. Изключително модерен апарат за конвенционална спирометрия, който е комбиниран с апарат за импулсна осциометрия. Най-вече нас ни вълнува тя, тъй като ни дава възможност да изследваме деца в по-малка възраст т.е. над 2 години”, добави началникът на Втора детска клиника към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна доц. д-р Миглена Георгиева.

Апаратурата е изключително важна за лечебното заведение, тъй като то е едно от малкото в страна, което разполага с детско интензивното отделение.

„В страната има само 4 такива – 2 в София, едно в Пловдив и едно във Варна. Така че не само за този регион, а по принцип сме уникални, което не бива да бъде така. За нуждите на нашата страна са необходими още поне няколко такива и ние в момента заедно в България се опитваме да оценим сегашната ситуация, за да можем да предложим анализ на властите затова какво още е необходимо в тази посока”, поясни проф. Йотова.

Вижте и

А кампании, като „Българската Коледа” са изключително важни, споделят специалистите.

„Коледа е времето да отворим душите и сърцата си, да се досетим, че най-добре се реализираме с помощта си към другите. Да се усетим важни за нечие друго семейство и за нечия друга съдба с това, което можем да отделим и да дарим, и защото това е време за съпричастност и за истинско обединение”, смята медикът. А за коледните празници от лечебното заведение пожелават:

„Много здраве, много оптимизъм, защото всички кризи, включително и здравните, винаги имат своя край в някакъв момент. Много обединение, по-малко агресия и повече любов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре