Уволниха служителя на БГТОЛ след скандала на „Дунав мост”

Уволниха служителя на БГТОЛ след скандала на „Дунав мост”

Служителят на БГТОЛ е уволнен след скандала на „Дунав мост”. Това заяви министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов по време на брифинг, на който представи резултатите от извършената проверка.Припомняме, че през миналата седмица в социалните мрежи беше публикуван клип, на който се вижда как служител на БГТОЛ обижда преминаващ гражданин. Според подателя на видеото той е бил принуден да заплати таксата в брой, а не с банкова карта. Караджов разпореди цялостна справка на преминаващите автомобили и регистрираните плащания. Вчера той е получил доклад за това какво е довело до скандала на граничния пункт.От взетите писмени обяснения от служителите, които са били на смяна, е установено, че е извършено недопустимо дисциплинарно нарушение, което е в разрез с всички норми и правила. То опетнява образа, както на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, така и на България като цяло”, заяви Караджов.

Заради това в АПИ са довършили изцяло дисциплинарната процедура. Издадена е заповед за дисциплинарното уволнение на дееца и той е уволнен”, добави той.

По думите на министъра служителят е обяснил, че възникналият спор е бил в края на смяната му. Той е бил изморен, афектиран и случилото се е вследствие на емоционални причини, за което той дълбоко съжалява.

 

За автора

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последвай ни

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

За да пребъде нашето слово!

Партньори