Сега четете
Германия затваря дискотеките ,стадионите, и залите от 28 Декември

Германия затваря дискотеките ,стадионите, и залите от 28 Декември

По-строги ограничения срещу разпространението на коронавируса ще въведе германското правителство, съобщи „Тагесшау“. Те ще влязат в сила от 28 декември и са продиктувани от бързо разпространяващия се вариант Омикрон. Канцлерът Олаф Шолц и министър-председателите на федералните правителства се споразумяха за допълнителни мерки, а Шолц коментира решението: „Омикрон може да доведе до експлозивно разпространение. Германия е в много критична фаза на пандемията“.
„Тагесшау“ подчертава, че хората в страната са се държали отговорно на празници. Коледа и Великден не са се оказали двигатели на пандемията. Това означава, че срещите между неваксинирани роднини продължават да са ограничени до собственото домакинство и максимум до двама души от друго семейство. Няма ограничения за срещите, на които присъстват само ваксинирани хора. „Броят на контактите по време на семейни тържества трябва да бъде ограничен и да се спазват правилата за дистанция. Обичайните хигиенни мерки, носенето на маска и редовното проветряване трябва да са нещо естествено“, се казва в заповедта на правителството.

От 28 декември събирания с максимум десет души са позволени. Големите новогодишни партита са табу.„Новогодишните празненства с голям брой хора са безотговорни в настоящата ситуация“, пише вестникът. Вече е приета забрана за продажбата на фойерверки за Нова година. При всички срещи с няколко души извън собственото домакинство се препоръчват тестове и за ваксинирани хора. Това важи „особено за срещите с възрастни хора“.

Спортните, културните и големи обществени събития, като футболни мачове, трябва да се провеждат без зрители от 28 декември 2021 г. Клубовете и дискотеките на закрито ще бъдат затворени.
„Omikron може да доведе здравната ни система до предела на нейния капацитет“, каза вирусологът Протцер в интервю.

Вижте и

До края на януари трябва да бъдат постигнати още 30 милиона ваксинации (бустерна, първа и втора ваксинация). Офертите за ваксинации специално за деца трябва да бъдат разширени, „ако те все още не са го направили“, „за да им се даде възможност да имат достъп до ваксинации бързо и лесно“. Федералното правителство се стреми към квота за ваксинация от поне 80 процента в близко бъдеще . „Когато го постигнем, трябва да се съсредоточим върху следващата цел“, обяви Шолц. Препоръчва се въвеждането на обща задължителна ваксинация през февруари 2022 г. Федералните щати призовават федералното правителство „да продължи с подготовката бързо и да представи график в кратък срок“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре