Сега четете
Журналистът и автор в Любословие.БГ Мирослав Дечев направи дарение за деца в неравностойно положение във В. Търново

Журналистът и автор в Любословие.БГ Мирослав Дечев направи дарение за деца в неравностойно положение във В. Търново

Великотърновският журналист Мирослав Дечев зарадва 13 децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания I и II на ул. „Цветарска” 14 в Старата столица с подаръци за Коледа. Лакомствата и коледните играчки, Мирослав осигурил след едномесечна благотворителна кампания. Средствата били събрани от продажбата на специален календар за 2022 г. Мирослав Дечев заснел специална фотосесия в края на месец октомври. Автор на снимките е известният великотърновски фотограф Алкин Озкан. Локациите не са избрани случайно, търсен е ефектът от красотата на есента.

За фотосесията Мирослав и екипът му сменят три сета. Локациите са две, в селце близко до Килифаревския манастир в Стара планина. Целта на снимките е била отпечатването на календар за 2022 година. Работата по постера е поверена на местна рекламна агенция – ДизАрт. Точно на 4-ти ноември, когато Миро е Рожденик излиза и първият лимитиран тираж на гланцирания, суперлуксозен еднолистов календар, чиято цена е 10 лв.

Приятели от близо и далеч веднага прегръщат инициативата на Миро и си поръчват календара му. „Изненадах, се, че толкова много хора от страната и чужбина, решиха да се включат в кампанията ми! Благодаря им!“, споделя журналистът.

Събраните средстава от продажбата на печатното издание Мирослав определил за благотворителност за деца в неравностойно положение. С подкрепата на Община Велико Търново и най-вече на директора на Социалната дирекция в кметската администрация Росица Димитрова, инициативата е доведена до край и 13 деца от двата центъра настаняване от семеен тип за деца без увреждания I и II на ул. „Цветарска” 14 получиха първите си подаръци за Коледните празници.

С парите от продажбата на календара, телевизионният водещ закупил коледни сладки, коледни играчки и лакомства, с които да зарадва малчуганите и тийнейджърите. Дарението приема г-жа Станка Тодорова – управител на Центъра. Това не е първата благотворителна инициатива на Мирослав Дечев.

Вижте и

Припомняме, че като съсобственик на мазазин за дрехи телевизионния водещ направи две дарения на Дома за стари хора „Венета Ботева” през 2016-та година и през 2019-та година, по-късно същата година закупи спортни пособия – кростренажьор за трениращите борба деца в Спортен клуб по борба „Етър-Виктори 2011 г.”. Малко преди Коледа на същата година заедно със съпругата си дариха храни, детски пюрета, перилни препарати, дезинфектанти и дрехи на нуждаещите се деца от Нови хан

„Обичам да помагам, не ми тежи да отделям от средставата си за подобни каузи”, споделя Мирослав. „Какво по-хубаво от това да зарадваш някого, с макар и мил жест, без това да изисква излишни усилия”, разказва още телевизионният журналист.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре