Дете на 10 години почина след като му прилошало в кърджалийско училище. Трагедията се е разиграла малко преди началото на първия учебен час в понеделник, а детето припаднало в класната стая.

От училището извикали линейка, с която детето било откарано в болница. Там лекари реанимирали детето, но въпреки това то починало.

“Все още не разполагам с информация по случая. Директорката на училището ми се обади по телефона и ме уведоми за случилото се. Каза, че дете от четвърти клас е било откарано с линейка, а по-късно ѝ се обадили, че е починало”, каза председателят на Инспектората по образованието в Кърджали Демитра Мирянова, цитирана от “24 часа”.

Детето е докарано от екип на ЦСМП в спешното отделение на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски” АД в безсъзнание, без дихателна и сърдечна дейност, съобщиха от болницата.

Веднага е започната реанимация от 3 анестезиолози и 3 кардиолози. Детето е прието в ОАИЛ, където реанимацията е продължила още около час. Въпреки всичко детето е починало, без да възстанови дишане и сърдечна дейност, казаха още от болницата. От там допълниха, че е назначена съдебно–медицинска експертиза