Уважаеми читатели и зрители на Любословие.БГ,

Както вече разбрахте новият тон на комуникация е зададен. Приветстваме Пламен Стануков, като наш автор и съмишленик. Той е на 66 години. Средното му образование е по вътрешна архитектура и дърворезба. Завършил е Социология във Философски факултет  на СУ. Телевизор не гледа от 1999 г.. Слушам само Радио София. Няма да го намерите във фейсбук, няма вайбър или инстаграм. Чете електронни вестници, хвалещи Бойко Борисов, и постъпва обратно.

Ето пъровото му присмо до вас и нас: 

Нека е добре дошъл! Аз, като негов издател нося пълната отговорност! 

Андрей Велчев, главен редактор 

Бивш служител на ЦГМ за стряскащи схеми на ръководството

ДО МОИТЕ ЧИТАТЕЛИ в  АФЕРА.БГ и ЛЮБОСЛОВИ.БГ, News24sofia.eu и медии препечатали нашият текст.

Моят издател Андрей Велчев в петък, 17 декември, ми каза, че 500 000 човека са прочели моето писание в АФЕРА.БГ. Леле!!!

После приятели от ЦГМ ми казаха, че чакат още разобличения. Мога да го правя всяка седмица в продължение на цяла година. Аз спасих от унищожаване електронния архив на Вътрешнофирмен контрол още от 2008 година. Милиционерът Митко Митев е в състояние да унищожи хартиения архив, за да прикрие престъпленията си. Митев обаче не може да изтрие паметта на хората.

Мога да произвеждам пасквили за ЦГМ, но избирам временно да замълча. ЦГМ е бременно с разруха. Директорите се псуват един – друг и си викат „Крадец!“. Това е социалният и производствен резултат от малоумното обединяване на крадливите дападжии с печелившото „Паркиране и мобилност“ по формулата за събиране на калпазанина Иванчо с отличничката Марийка. В късо време Марийка пропушила и се про****ла. Когато постъпих в PG на 1 февруари 2007 г. контрольорите платено паркиране си тръгне от смяна с около 30 лева в джоба. Но не всички контрольори. Имаше печеливши райони, където „сухото“ достигаше 100 лева. Но там дежуряха едни и същи хора. Скобарите бяха само 7 екипа и всеки ден слагаха в джобчето на техния началник Пурко „такса спокойствие“. И паякярите не отчитаха част от приходите. Лично аз съм свалил от камионите 7 полицаи. През 2010 г. в PG нещата се обърнаха благодарение на работата на нас „векеретата“. Началниците в PG ни подкрепяха. Не всички, но тези бяха с вързани ръце и усти.

 

Когато ни пришиха голите и боси дападжии PG беше малка богата и печеливша бутикова фирма. Дападжиите ни взеха колите, почивните станции, здравното осигуряване и паричните бонуси за добрите работници. Взеха и допълнителните коледни и великденски заплати. Дападжийските началници е работници застанаха в общ фронт срещу вътрешния контрол. Който иска да чете одита от 2016 г.. Аз само ще посоча, че според одитния доклад кражбите в отдел КРП (Контрол по редовността на пътниците) годишно надхвърлят 30 000 000 лева. Това прави по 3 650 лева на ден.

 

Днес, след 5 години „компетентно“ милиционерско ГЕРБ-ерско управление в ЦГМ работят 2 приходоносни дирекции и 3 разходни дирекции. Вече посочих, че в едната приходоносна дирекция яко се краде. Очевидно е, че тази конструкция ще се счупи в обозримо бъдеще. Първи ще изпищят от метрото. После ще изпищят борисовите охранителни и пътищарски фирми. В понеделник, 20-ти декември, кметицата Фандъкова трябва да даде обяснение къде са парите от държавната субсидия за строеж на детски градини. Всеки може да предположи, че парите са в бойковите фирми. И на още две места, но няма да посочвам. Докато пишех тези редове по Радио София чух, че втория човек в ГЕРБ обещава партията на Борисов да подкрепи реформа в съдебната система за промяна на правомощията на главния прокурор. Ако нещо е сигурно при Бойко Борисов, то е вероломството му. Очаквах предателството срещу Гешев, защото съществуват индикации, че едни хора са много ядосани на Борисов и са дръпнали подкрепата за него. Сега той лавира, но не е в състояние да задържи ЦГМ от разпад.

Ще изчакам ЦГМ да се счупи. После ще се поставя в услуга на бъдещите оздравители. Дотогава ще мълча. Е, ако се случи нещо извънредно, ще изкажа мнението си. На приятелите си в ЦГМ пожелавам здраве и да пазят работата си. Тепърва идва тяхното време.

 

На душманите ми пожелавам организирано да се удавят в Перловската река. За тяхно добро е. Сами се обуха с мрежести чорапи и се гологъзят на милиционерски пилон. По-достойно е да свършите нещо полезно, лъжливи и неблагодарни джуджета.

 

Изказвам най-добри пожелания и към моите читатели. Засега се задоволете с моите бодливи политически анализи, публикувани в сайта на Андрей Велчев – Luboslovie.bg 

 

С поздрав,

Пламен Стануков