Сега четете
Ваксиниран в Нова Зеландия почина от миокардит,след първа доза ваксина на Pfizer

Ваксиниран в Нова Зеландия почина от миокардит,след първа доза ваксина на Pfizer

Властите на Нова Зеландия заявиха, че свързват смъртта на 26-годишен мъж с поставянето на ваксина срещу коронавируса на Pfizer, предаде „Ройтерс“.

Мъжът е получил миокардит, рядко възпаление на сърдечния мускул, след като му е била поставена първа доза от ваксината. Той е починал две седмици след поставянето на първата доза. За симптомите си на миокардит той не се потърсил консултация с лекар.С настоящата информация, с която разполагаме, новозеландската Независима комисия за наблюдение на безопасността на ваксините смята, че миокардитът при този човек вероятно се дължи на ваксинацията“, се казва в съобщение на комисията.
Това е втори подобен случай в страната. През август бе съобщено, че жена е починала след поставени дози от ваксината.

Миокардитът е възпаление на сърдечния мускул, което може да ограничи способността на сърцето да изпомпва кръвта и може да причини нарушения на сърдечния ритъм.

Говорител на Pfizer заяви, че компанията е информирана за смъртта на мъжа в Нова Зеландия и че продължава да следи всички информации за евентуални странични ефекти. Но говорителят подчерта, че компанията продължава да вярва, че ползите от ваксината надделяват над рисковете.

Вижте и

Новозеландските власти освен това казват, че още двама души, в това число и момче на 13 години, са починали с евентуален миокардит след ваксинациите си. Преди да се свърже обаче смъртта на детето с ваксината, са нужни повече детайли, казва бордът.А при мъжа, който е над 60 години, е малко вероятно смъртта му да е свързана с ваксината, допълва той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре