Сега четете
В обновени читалища в Добричката община ще бъдат открити туристически офиси

В обновени читалища в Добричката община ще бъдат открити туристически офиси

В обновените читалища в селата Черна и Ловчанци в Добричката община през 2022-ра ще бъдат открити туристически информационни офиси. Ще бъдат обучени и екскурзоводи, които ще поведат пътешествениците в региона по нови маршрути, предвижда годишната програма за читалищната дейност в общината, която Общинският съвет ще обсъди на предстоящото си заседание.
Народните читалища „Нов живот-1941“ и „Светлина-1940“ вече са модернизирани по партньорски проект с румънската община Хършова за развитие на трансграничната култура. Културните домове разполагат с нова осветителна, озвучителна и компютърна техника. Двете читалища през идващата година ще бъдат сцена на регионалните прегледи на художествената самодейност „Добруджа – обич моя“.

Още едно читалище – „Асен Златаров-1940“ в село Стефан Караджа, ще привлича любознателни хора от страната и чужбина с бъдещата експозиция „100 години „Песента на колелетата“. С подкрепата на Програмата за развитие на селските райони, заедно със създаването на музейната колекция в селото ще бъде обновена и Каралезката чешма, описана от Йордан Йовков.

И през 2022 г. 45 читалища в региона ще бъдат център на културни събития, местните хора ще имат достъп не само до нови книги в библиотеките, но и до модерните информационни технологии, според подготвената общинска програма.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре