Сега четете
Фурор! Лили Иванова пак събу обувките, залата на крака! (СНИМКИ)

Фурор! Лили Иванова пак събу обувките, залата на крака! (СНИМКИ)

С думи, които описват емоционалното й състояние примата на българската музика се обърна отново към своите почитатели, след като заради пандемията миналата година й бяха отменени концертите, тя се завърна подобаващо, и с много емоция от преживяното.

На вас ви в лесно, но аз се вълнувам“ – показва тази искреност между Лили Иванова и нейните вдъхновители – публиката, която иска и преживява всяка нейна песен.

На „За тебе бях“ публиката отново беше на крака и така остана до края, пеейки със своята любимка „Щурче“, „Детелини“, „Панаири“. През последните години няма концерт на Лили без „Присъда“ и изпятото с много любов откровение: „Последната ми дума ще е песен„.

Но още по-голямата изненада бяха думите към музикантите ѝ: „Бяхте съвършени“. Това бе отговорът на Лили – на продължителните аплодисменти и спонтанните викове от залата „Лили, супер си“ и „Обичаме те„.

Когато си бил лишен от сцената и свободата да се изразяваш чрез изкуството си, още по-впечатляващо е, когато изглеждаш в перфектна форма, поддържаш тази форма, адекватен си на времето и професията си, развиваш се и поддържаш собствените си високи стандарти. Да това е Лили Иванова.

Когато е на сцената и получи онази емоция от връзката с публиката, чуе мощните възгласи „Лили“, тя е непредсказуема. Хвърля обувките и започва да тича. Показва онази съхраненена енергия от годините, за която хората в залата на НДК-а мечтаят.

Всеки стон и звук, който излиза от нея има своята оригиналност, а всички в препълнената зала знаят, че той е неповторим. Дори когато посяга към малкото бурканче с мед на сцената Лили Иванова не губи връзката и магията от споделеното преживяване.

Вижте и

За нея сцената е реалност, но и отговорност. Затова това усещане има своя почерк и продължителност във времето от първите до последните песни.

На концерта Лили Иванова представи 15 песни, чиято подредба бе в своеобразна емоционална градация и разходка през всички години от нейното творчество. В началото бяха четирите песни от новия мини албум „Чуй душата ми“, от който, освен „Без контрол“, са също „Животът“ и „Маската“. Последваха го „Ако спра да обичам“ – песента за вечното момиче, чието време „в радост изтича“ и винаги има просълзени, вечният хит „Искам те“, песента с мирис на море „Този свят е жена“ и едно наистина „Невероятно“ парче, в което Лили показва цялата красота на гласа си.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре