оп разследващият журналист и водещ на неделното издание на „Тази събота и неделя“ Мария Цънцарова бе отличена с голямата награда на един от най-престижните журналистически конкурси у нас – „Валя Крушкина – журналистика за хората“ 2021. Тя заслужи най-високото признание на журито сред 130 материала на 66 журналисти за поредицата си от разследвания „Дарения между парите и надеждата” за дарителската платформа HelpKarma.

В края на 2020 г. поредицата от материали на Мария Цънцарова „Дарения между парите и надеждата” повдигна сериозни въпроси и разобличи редица нередности около разпределението на средствата и дейността на платформата за събиране на дарения HelpKarma. Материалите й, излъчени в bTV Репортерите, предизвикаха не само силен обществен отзвук, но и редица проверки от отговорните институции.

Голямата награда на Фонд „Валя Крушкина“ за качествена журналистика е втора за Мария Цънцарова и идва само два месеца след като водещата бе отличена за „Жена на годината“ в друг престижен конкурс: Приемам наградата „Валя Крушкина“ като една от най-ценните, които през последните години отличават журналистическата работа. На първо място, защото в журито са едни от най-уважаваните наши колеги. От друга страна, за мен е чест да бъда част от общността на журналистите, които са носители на наградата през годините“, сподели Мария след получаването на наградата си.