Агенция „Пътна инфраструктура“ уволни служителя псувал гражданин на Молдова. Това съобщи Информационна агенция News24sofia.eu, като се ползва на позиция на АПИ изпратена до медията.

Ето цялата позиция на АПИ:

По повод изпратеното видео със служител от Националното тол управление в Русе Ви информирам, че е образувано дисциплинарно производство и се извършва проверка. Националното тол управление е уведомено за случая от гражданина на Молдова. Веднага му е изпратен отговор, с който са поднесени извинения от името на пътната администрация. Ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ не толерира подобно поведение от своите служители, които са в разрез с етичните норми и кодекса за поведение на служителите в АПИ, и ще приложи цялата строгост на нормативната уредба“.

Припомняме, че вчера в социалната мрежа, се появи скандално видео на което, се вижда как служител на АПИ и БГТОЛ псува и заплашва гражданин на Молдова.

Майка ти ще е*а! Плащай! Снимай, ако щеш и х*я снимай!”, казва служителя към гражданина.

Малко преди края на скандалното видео се чува няколко пъти: “Плащай, плащай”. Отивай да плащаш веднага, бе няма всички теб да чакат“.

Гражданина на Молдова отвръща: “По спокойно. Снимам Ви“.

Служителя на АПИ завършва на края: “Снимай, снимай, може и онзи работа да снимаш“.

Видео: Информационна агенция News24sofia.eu TV