Сега четете
Борислав Колев който е обвинен в пране на пари над 53 млн. лева, за източването на АМ „Хемус“припадна в съда

Борислав Колев който е обвинен в пране на пари над 53 млн. лева, за източването на АМ „Хемус“припадна в съда

Борислав Колев припадна в съдебната зала, по времето, в което състав на Апелативен съд – София четеше определение за налагане на мярка за неотклонение. Впоследствие, след първоначален преглед и препоръка на дежурен лекар, беше извикана линейка и обвиняемият бе закаран на преглед.

Докато няма мнение от медицинско лице за състоянието на обвиняемия и в негово отсъствие, съдът не може да продължи заседанието и да определи мярка за неотклонение на лицето. По закон това може да стане в негово отсъствие само при изрично заявено съгласие от обвиняемия и защитата му.

Днес Колев поиска по-лека мярка, заради влошено здравословно състояние на съпругата му.

В съдебната зала от държавното обвинение заявиха, че има достатъчно доказателства за пране на пари чрез кухи фирми и подставени лица. Също така НАП е знаела за теглените пари на каса, но по неизвестни причини от институцията са бездействали. Според прокуратурата едно от подставените лица в схемата Колев е намерил пред хемодиализата в Монтана.

Вижте и

В съдебната зала адвокатът на футболния съдия заяви, че разследването е прибързано и е било удобно Борислав Колев да бъде посочен като главно действащо лице, но той не е бил двигателят на схемата. Защитата заяви, че Колев не отказал да съдейства на разследващите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре