Сега четете
Музеите във В. Търново ще са с намалено работно време по Коледа и Нова година

Музеите във В. Търново ще са с намалено работно време по Коледа и Нова година

Намалено ще е работното време на АМР „Царевец“ в последния ден на 2021 г. На 31 декември историческата крепост ще е отворена за посещение от 9,00 до 13,00 ч. По традиция Царевец ще приема туристи на 1 януари от 12,00 до 17,00 ч. В последния ден на тази година и в първия ден на 2022 г. няма да приемат посетители църква „Св. 40 мъченици”, ММПЦ „Царевград Търнов”, църква  Рождество Христово” и  Констанцалиева къща.

От 31 декември 2021 г. до 3 януари 2022 г., включително, няма да работят Археологически музей и музеите „Възраждане и Учредително събрание“,  „Затвор“ и „Сарафкина къща“.

До 20 декември т.г. музей „Констанцалиева къща” ще работи само събота и неделя, а от тази дата до 30 декември 2021 г. ще е отворена за посещение всеки ден. До 20 март 2022 г. няма да приемат посетител АМР „Трапезица”,  църкви „Св. св. Петър и Павел“, „Св. Димитър“, „Св. Георги“, Шишманова баня и къща-музей “П.Р.Славейков” във Велико Търново,  църкви „Св. Архангели Михаил и Гавраил” и „Св. Георги” в Арбанаси, АР „Никополис ад Иструм”, мемориална къща „Филип Тотю” и ЕК ”Осенарска река” в с. Вонеща вода и Общоисторически музей гр. Килифарево.

Като противоепидемична мярка в обектите и експозициите на Регионален исторически музей-Велико Търново  няма да се допускат организирани групи.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре