Сега четете
Нека ГЕРБ да освободят етажите, за да може НДК да се възстанови, това писмо не е наказание, ние си връщаме собственост

Нека ГЕРБ да освободят етажите, за да може НДК да се възстанови, това писмо не е наказание, ние си връщаме собственост

Нека ГЕРБ да освободят етажите, за да може НДК да се възстанови, това писмо не е наказание, ние си връщаме собственост. Това каза пред журналисти пред централата на ПП ГЕРБ министърът на културата Велислав Минеков.

„Предлагам ГЕРБ да се изместят от тези два етажа на НДК. Ще им намерим достойно място. Помолил съм областният управител да търси такова. Това е една молба, правно основание има. Тези два етажа са взети с една нещастна заповед на г-н Плевнелиев. Тази неясна полза, както те я определят, е наистина съмнителна. Нека да освободят етажите, за да може НДК да се възстанови“, посочи Минеков.

 

„Кратък е срокът за това да освободят етажите. Това е молба, ако не става с нея, ще опитаме по законовия ред. Това може да се случи с решение на Министерски съвет, за да може НДК да се възстанови. Загубите са огромни. Партия ГЕРБ е променила закона, така че да им е удобно и да не плащат наем“, каза още министърът.

 

„Налага се да се знае какво се е случило. Този абордаж на двата етажа е наистина циничен и е крайно време това да се случи. Новата сграда ще е където реши областният управител. Има достатъчно празни места, така че няма проблем с това. Помолил съм го да търси място за ГЕРБ“, заяви той.

 

Вижте и

„Би било катастрофално да не плащат отново наем на новото място. Няма да даваме повече партийни офиси. Не всички партии са в безплатни офиси. Ако това писмо не бъде прието в деловодството, ще го изпратим по служебен път. Дошъл съм на добра воля и без полиция. Няма нищо страшно от това, че идва министър. Аз не съм нападател, за да срещам стена. Разбирам, че те са свикнали със заплахи, но аз на заплахи не се поддавам“, добави той.

 

Той се пошегува, че му е обещано да е космонавт заради тази акция, а не му е обещан дипломатически пост. „Това не е наказание, ние си връщаме собственост, защото за този период загубите са съществени. Как да спасим НДК? С концерти и изложби ли?“, запита Минеков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре