Изключителната, вечна и непреходна творба на руския писател и драматург Михаил Булгаков ще оживее за първи път на сцената на Младежки театър на 10-и и 11-и декември, когато са премиерните спектакли на “Майстора и Маргарита”.

Койна Русева е Воланд в “Майстора и Маргарита”, а в ролята на Маргарита, в постановката на Николай Поляков, е Рая Пеева.

Изключителната, вечна и непреходна творба на руския писател и драматург Михаил Булгаков ще оживее за първи път на сцената на Младежки театър на 10-и и 11-и декември, когато са премиерните спектакли на “Майстора и Маргарита”. В динамичния, пищен и богат спектакъл зрителите ще имат възможност да се “срещнат” с над 30 персонажи, а костюмите са повече от 80, посочват от театъра.

Койна Русева е почти неузнаваема в ролята на Воланд, който всъщност е Луцифер/Сатаната, превърнал се в човек и отишъл в Москва, за да види как му се отразява съветският строй.

Голяма част от отрицателните събития в романа са именно по негова вина, например, обезглавяването на Михаил Александрович Берлиоз.