Искра Радева на 09.12.2021 г в зала 1 на “НДК” ще организира  за 25 пореден път нейният традиционен концерт “Коледни Звезди”.По този повод даде интервю знаменитата актриса.

Разкажи нещо каква ще е програмата за юбилейното 25 то  издание на концерта?

Всички тези,които тази година съм поканила да участват тъй ,като концерта е юбилеен 25 години да изпеят  най-големите си хитове.Това са Васил Найденов, Дует Ритон ,Веселин Маринов, Марги Хранова, Орлин Горанов, Миахайл Белчев , Кристина Белчева, Деси  Добрева, Драго Драганов а, Георги Мамалев  и Тончо Токмакчиев се надявам ,че ще разсмеят до сълзи публиката в залата и разбира се красивите момичета на балет „Вега Джуниър“ ще бъдат с нас на сцената.

Трудно ли е за 25 години такова събитие да се организира и какво ви коства ?

Коства ми наистина много време сили и труд ,но наистина организацията е тежка.Но след концерта когато започне да ми звъни телефонът и да ми казват хората колко са били щастливи и  колко е им е било приятно и как са се разтоварили и как са си забравили проблемите всичко това изтрива трудностите и си казвам наистина си заслужаваше да го направя.

С какво се занимавате сега имате ли ангажименти и бъдещи проекти и покани ?

О,да имам разбира се и започвам репетиции на нова премиера,но не веднага след концерта .Просто ще си дам една почивка по-празниците и след  Нова Година започваме усилено репетиции.

Къде ще посрещнете коледните празници  и новогодишните?

Сега го замисляме да сме си в къщи семейно ,но нищо чудно да излезе нещо в последният момент.

Какво мислите сега за театъра има много млади  таланти които не са артисти играят в представления като ,например певци и светски лица от шоу бизнеса?

Има да ,но някои може би ще останат на сцената защото  имат данни и талант ,но някои ще бъдат еднодневки.

Какво би  направила ако зависеше от вас за развитието на културата  на българина?

Мисля,че, духът на българина е много паднал ,но той не осъзнава ,че всъщност културата е тази която, единствено може да повдигне духа .Да ги накара хората да започнат да мислят позитивно и да имат повече надежда занапред защото, и надеждата ни е рухнала в момента.

Ние сме тези които, може да възвърнат желанието на хората за живот да се веселят , да се смеят да се разтоварват , и да имат повече култура за всички.

Нещо което ви дразни искате да промените във културните институции?

Преди всичко искам държавата най-сетне да разбере ,че има и културен сектор в България а, не както до сега да обсъжда всичко друго както и новото правителство които, обсъждаха всички други отрасли ,но не се спомена изобщо думата култура.Трябва да се отдели значителна сума за културата защото ,според мен  това е министерството с най-малко пари с които нищо не може да се направи .Просто управляващите трябва да разберат колко е важна тя за хората.

Как прекарвате свободното си време ?

Нямам такова, а ако се отвори свободно време се виждам с приятели ,или гледам някой интересен филм .Чета книги по цели нощи защото ,сега ми е притеснено, околоконцерта и страшно много натоварено и почти не спя и чета много.

Пожелавам на хората за Нова Година преди всичко да бъдат здрави да погледнат в бъдещето с повече надежда с повече  оптимизъм и повече положителна енергия ,и така и Новата Година ще ни върне положителна енергия.

Никола Тодоров