Сега четете
Бизнесът ще запознава ученици и учители с новостите в технологичния сектор

Бизнесът ще запознава ученици и учители с новостите в технологичния сектор

Ученици и учители ще се запознаят с новостите в технологичния сектор, като участват в семинари и практически обучения, организирани от бизнеса. В инициативата са включени 147 държавни и общински училища, които ще получат близо 300 000 лв. по Националната програма „Бизнесът преподава“.

Представители на предприятия ще участват в учебния процес в 122 училища.

Специалистите ще запознаят децата с практическата приложимост на технологиите по изучаваните от тях предмети. Целта е учениците да бъдат мотивирани да изучават професии и профили в областта на предприемачеството и STEM компетентностите. За този модул са предвидени 232 294 лв.

През тази година 155 преподавали от 25 училища ще повишават знанията и уменията си в реална работна среда. Учителите ще се запознаят с развитието на технологиите и съвременните изисквания на пазара на труда. За тези дейности са разпределени общо 67671 лева.

Средствата по програмата се предоставят за командировъчни на гост-преподавателите за осигуряване на материали и консумативи за обученията и за закупуване или наемане на техническо оборудване за целите на обучението.

Увеличават се фирмите, които са отказали държавно финансиране и ще участват в обученията безвъзмездно.

Вижте и

Разширяването на „Бизнесът преподава“ дава възможност за включване и на училища, които обучават ученици в начален и прогимназиален етап. Най-голям интерес има към фирмите от ИТ сектора и темите „Роботика“, „3D принтиране“ и „Виртуална реалност“.

Повече професионални и профилирани гимназии работят съвместно с компании в сферата на туризма, счетоводството, предприемачеството, маркетинга, строителството и др.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре