Сега четете
Компесации за семействата,чиито деца не са приети в детски градини

Компесации за семействата,чиито деца не са приети в детски градини

Увеличава се броят на семействата, които получават парични компенсации поради липса на свободни места за децата им в държавни и общински детски градини. Днес правителството одобри 333 763 лева за обезщетения на общо 798 деца. Средствата се изплащат за периода 15 септември – 31 октомври, пишат от МОН.

Това е третото финансиране от Министерския съвет за настоящата година. За месеците януари – май кабинетът отпусна 548 656 лева за общо 440 неприети деца, а за времето от 1 юни до 14 септември – 361 785 лева за общо 400 деца.Проблемът с липсата на свободни места в детските градини на практика съществува само в столицата, тъй като само две от децата, които ще бъдат компенсирани, живеят извън София.
От днешното финансиране Столична община ще получи 333 299 лева за 796 деца, а община Пловдив – 464 лева за две деца.

Средствата се предоставят на родителите за извършени разходи за отглеждане и обучение на децата им. Съгласно Закона за предучилищно и училищно образование право на компенсация имат родители на деца от тригодишна възраст до постъпването им в първи клас, които не са приети в детска градина за съответната учебна година поради липса на места.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре