Сега четете
Доматеният сок полезен за сърцето и за отслабване

Доматеният сок полезен за сърцето и за отслабване

Доматеният сок запазва всички свойства на пресните домати, разказа пред журналисти диетологът Елена Моисеева, посочвайки ползите и вредите от него.

Важните предимства на тази напитка са ниското й съдържание на калории (17 kcal/100 g) и високото съдържание на калий. Това е най-добрият сок за подхранване на сърдечния мускул. Полезен е за всички: деца, жени, мъже и възрастни хора. Ниският гликемичен индекс автоматично добавя доматения сок към списъка с продукти за диабетици“, каза Моисеева. Това е най-добрият сок за подхранване на сърдечния мускул.

Напитката е противопоказана при остър панкреатит и гастрит. Консумацията с нишестени храни (картофи, ориз, хляб) може да доведе до образуване на камъни в бъбреците“, допълни специалистът.

Известно е също, че доматеният сок е действа добре при отслабване, а доматената диета е една от най-ефективните. Нормата на консумация е от една до четири чаши на ден.

Вижте и

По-добре е да пиете сок половин час преди хранене, като добавите към него няколко капки растително масло. Но не е препоръчително да добавяте сол, за да не застоява течността в тялото. По-добре е да я замените с чесън или черен пипер.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре