Сега четете
Устойчиво развитие на туризма в българските курорти

Устойчиво развитие на туризма в българските курорти

„Устойчиво развитие на туризма в българските курорти“
Участници: проф. д-р Мария Воденска, проф. д-р Николина Попова, д-р Десислава Алексова, доц. д-р Даниела Георгиева
Картинка: кропваш тази от сайта на проекта
Основни акценти и въпроси:
– Възможно ли е устойчиво развитие в курортите? (започва Нина)
– Работите по проект към ФНИ, разкажете накратко за него? (Дани за проекта)
– Кои са основните предизвикателства пред развитието на курортите? (аз за развитието на курортите и предизвикателствата)
– По какъв начин се отразяват климатичните промени върху устойчивото развитие на туризма? (Мария за климатичните промени)
– Какви други фактори оказват влияние за устойчивото развитие на туризма? (Мария за влиянията – икономически, социални, екологични)
– Какви са механизмите за устойчивото им развитие? (Нина за системата за мониторинг)
Представяне на участниците:
Мария Воденска:
Проф. д-р Мария Воденска притежава степен доктор на географските науки в областта География на рекреацията и туризма. Тя е участвала в редица международни и национални научноизследователски проекти в областта на туризма и туристическото развитие като експерт и ръководител проекти. Член е на много неправителствени професионални организации, свързани с развитието на туризма, както и на редакционните колегии на редица международни списания.
Нина Попова
Проф. Попова също притежава степен доктор на географските науки в областта География на рекреацията и туризма, специалист в оценката на туристическия потенциал. Тя е участвала в множество международни и национални научноизследователски проекти в областта на туризма, като по-специално се е занимавала с критериите за устойчивото туристическо развитие. Притежава множество награди и грамоти.
Десислава Алексова
Д-р Десислава Алексова има богат опит и публикации от изпълнението на проекти за за изгонтвяне на програмни и стратегически проекти в областта на туризма, опазване на биологично разнообразие, ландшафт и природни ресурси; развитие на специализирани видове туризъм и тяхното съчетаване.
Доц. д-р Даниела Георгиева има значителен опит в анализа, обработката и изследването на разнообразие от индикатори на секторно равнище. Тя има опит в провеждането на емпирични изследвания в рамките на редица проекти, включително в сферата на туризма, в които е участвала в качеството си на експерт. от скоро е декан на МВБУ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре