Сега четете
Българи са задържани в Германия за разпространение на наркотици

Българи са задържани в Германия за разпространение на наркотици

12 българи са задържани в Германия, петима от тях са обвинени за участие в организирана престъпна група. Властите в Германия засега не позволяват да се разкрият подробности за самоличността им. Това съобщи на брифинг пред медиите говорителят на Специализирана прокуратура Христо Кръстев.

На територията на България не са иззети наркотици, извършени са претърсвания в Област Търговище. Няма и задържани българи на наша територия, съобщи още Кръстев.

Всички материали по разследването са изпратени в Германия. В Спецпрокуратурата вече е образувано досъдебно производство, така че ще се осъществи разследване, независимо дали от Българската или Европейската прокуратура.

Неутрализирането на престъпното сдружение е резултат от едногодишни усилия и сътрудничество на германските и българските съдебни и полицейски органи в противодействието на организираната престъпност.

Вижте и
Антон Хекимян

Спецпрокуратурата днес е постигнала споразумение с двама турски граждани, пренесли през наша територия хероин за близо 57 млн. лв, съобщи още Кръстев.

Наложените наказания са 9 години затвор при първоначален строг режим и 100 000 лева глоба за първия, а за втория – 8 години затвор при първоначален строг режим и 50 000 лева глоба. Става въпрос за откритите наркотици в мраморни плочи, уточни говорителят на Специализираната прокуратура в отговор на въпрос на БНТ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре