Сега четете
Ето ги новите правила, които влизат от днес за пристигащите в България

Ето ги новите правила, които влизат от днес за пристигащите в България

По повод новите правила за влизане в България министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров коментира, че мерките са затегнати, а не са разхлабени. Той уточни какви са те:

„От 1 декември, пристигащите от страните-членки на ЕС и българските граждани, ако имат зелен сертификат и идват от страна-членка на ЕС или от Европейското икономическо пространство, могат да влязат в страната. Ако български гражданин идва от страна в червена зона, се подлага на задължителна 10-дневна карантина, от която не може да се освободи. За всички граждани, пристигащи от страни извън ЕС и Европейското икономическо пространство, които се намират в червена зона, в това число редица африкански държави, изобщо е забранено да влизат на територията на страната“.

 

За това, че идващите от ЕС, където вече има случаи на новия щам Омикрон, ще бъдат пускани само със сертификат или само с PCR тест – Кацаров каза: „Така е в Европа, това е правилният подход“.

Достатъчно строги мерки са приложени, свързано с новия вариант, уточни Кацаров, като отново повтори, че има пълна забрана за влизане на хора от Южна Африка.

Вижте и

Разпространението на този вид инфекция е изключително трудно да бъде овладяно, допълни той.

По думите му ние не се намираме на изолиран остров и не можем да забраним влизането и излизането от нашата страна, дори да бихме могли да го забраним, това най-вероятно не би предпазило страната от навлизане на новия вариант.На въпрос кога ще пристигнат ваксините за деца под 12 години, Кацаров каза, че вероятно ще пристигнат у нас в началото на другата година.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре