Сега четете
Една от легендите на поп-фолка Кали изригна срещу цялата гилдия: “Ние сме един вид своеобразни проститутки.”

Една от легендите на поп-фолка Кали изригна срещу цялата гилдия: “Ние сме един вид своеобразни проститутки.”

Аз съм част от тези, които опорочиха младите хора. Създаде се един модел за подраждание на външния вид, който доведе след себе си всички да искат да имат голям бюст, месести устни, чипи носове, да нямат бръчки, да имат дълги и изящни коси, да са скъпо облечени, да имат добре оформен маникюр и да си мислят, че най-важното е как изглеждаш. Говоря най-вече за момичетата, защото там най-ярко личи, но това се случи и при момчетата. В България е пълно с таланти, които позволиха душевността им да закърнее“, споделя пред Мон дьо изпълнителката на „Като те почна“.

„Идва едно поведение на едни попфолк певици, от които доскоро бях и аз, които се качват на сцената вечер, започва една веселба, пият се шотове… Вече няма предлагане на пеене, певците се превърнаха в стендъп артисти. Шоу да има. Младите хора не се интересуват от певческите възможности на дадения изпълнител“.

„Много се промениха критериите ми. Аз съм бях от хората, които правеха нещата за пари. Хората от попфолка, от шоубизнеса – ние сме един вид своеобразни проститутки. Ние продаваме себе си, за да изкарваме пари и да покриваме сметките си. И като акзвам „продаваме себе си“, нямам предвид това, че правим платена любов, макар че някои и това правят, а че продаваме душата си. Всички имаме цена. Боли, когато го правиш за месечните ти вноски за ток, за храна…Вече не ме боли. Преди продавах себе си, душата си, изкуството си именно на тази цена – да оцелея и да отгледам трите си деца.“.

„Шоубизнесът в България изобщо не е такъв, какъвто трябва да бъде. Той е пошъл и заставам зад думите си. Няма никакво изкуство и никаква форма на изразяване на изпълнителя, в това, което се прави. Лошото идва в начина, по който представяне изкуството си. Аз споделям максимата, че предлагането култивира търсенето. Тук е точно обратното.

Вижте и

Повече хора от този жанр не притежават нужния интелект, с който да защитат интереса си и да правят музиката, която ги докосва. Това е обвинение и към мен самата. Правех такива неща в продължение на 20 години, защото бях глупава. Ние предлагаме плейбеци. В България е бъкано с добри музиканти, които стоят без работа или карат таксита. Това са хора, които са завършили Котел или Широка лъка. Защо добри изпълнители като Галена, Преслава, Джена, Цветелина Янева, които са брутални певици, не вземат зад гърба си бенд и да пеят на живо на участията си?! Колеги, защо не давате възможност на тези хора да работят, а продължавате да работите със симбеци или плейбеци?! Голяма част от нас, попфолк изпълнители, могат да пеят на живо много добре.

Така го правят гърците, турците, а защо ние не?! Аз знам защо! Защото ни е много по-лесно, когато ни предложат един хонорар от 5000 лева, да си го приберем целия в джоба, да не делим с никого. Искаме да бъдем индивидуални играчи, а в същото време се обезличаваме по еднаквостта по начина, по който представяме музиката си“, откровена е Кали

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре