Пътнически автобус се запали на пътя, 45 души са загинали при инцидента.Трагедията е станала край Боснек на АМ „Струма в нощта срещу вторник, седем души са оцелели.

Трагедия на АМ “Струма”. Пътнически автобус се запали на пътя, 45 души са загинали при инцидента, а седем души са ранени. Трагичният инцидент е станал край Боснек в нощта срещу вторник, седем души са оцелели.

Шестима от настанените в “Пирогов” са с изгаряния на лицето и на горните дихателни пътища. С изгаряния на ръцете са двама, останалите са с разкъсни рани. Това каза проф. Мая Аргирова, началник на клиниката по изгаряния в “Пирогов”.

Седмият пострадал е с фрактура на бедрото и е настанен в Травматологията. Хората са в тежка психотравма, загубили са близки, деца. Скачали са от прозорците на автобуса, оттам са и травмите им.

Движението е преустановено в двете посоки и се пренасочва през Радомир. Две са основните версии, по които се работи: човешка грешка и техническа неизправност. Според първоначална информация причината да не могат да се спасят хората е това, че автобусът се е преобърнал.

На мястото на инцидента има линейки и коли на прокуратурата. Има данни, че е имало взрив при инцидента с македонския автобус на АМ “Струма”. Това стана ясно от думите на заместник главния прокурор Борислав Сарафов, който даде съвместен брифинг с главния прокурор на Северна Македония Любомир Йовески, говорителят на главния прокурор на Република България Сийка Милева и ръководителя на специализираната прокуратура на Северна Македония – Вилма Русевска.

Предстои автотехническа и съдебно-медицинска експертиза. Няма данни да е карано допълнително гориво, каквито информации се появиха по-рано. Сарафов посочи, че автобусът е сравнително нов – на около 3 години.

Андрей Велчев, ЛЮБОСЛОВИЕ