Обвинените за убийството на Евгения Владимирова остават в ареста

Тричленен състав на САС потвърди изцяло определението на СГС, с което на обвиняемите за убийството на 33-годишната Евгения в кв. “Лагера”  – Орлин Владимиров и баща му Пламен Владимиров, е наложена най-тежката мярка за неотклонение – “задържане под стража”. Това съобщиха от пресслужбата на САС.

Съдът отказа да назначи медицинска експертиза за здравословното състояние на Пламен Владимиров, тъй като то е ясно, а хроничните заболявания на обвиняемия не са пречка той да получава необходимата медицинска помощ в ареста, включително и когато се налага спешна такава.

Бащата, който е обвинен в помагачество за убийството на Евгения, през цялото време говореше за себе си и своите нужди в съдебната зала. Същото говореше и обвиняемият за удушаването на Евгения и неин съпруг Орлин – той не поиска нищо за себе си, но настояваше баща му да бъде пуснат от ареста. Съдът отказа, мотивирайки се с тежестта на умишлено извършеното престъпление, високата обществена опасност на деянието, както и продължаващата опасност обвиняемите да извършат друго престъпление, ако бъдат пуснати от ареста.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Пред съдебната зала майката на убитата млада жена, посрещна обвинения за убийството неин зет Орлин с викове “убиец”, “изрод” и плачейки попита дали и как да каже на внука си, че баща му е убил неговата майка.