Сега четете
Отпускат стипендии за медицински специалисти

Отпускат стипендии за медицински специалисти

„Осигуряват се общо 72 000 лв. за стипендии за студенти, обучаващи се в Медицинския колеж и Медицинския университет – София през настоящата учебна година. Решението ще вземе Столичният общински съвет на заседанието си в четвъртък.“ Това съобщи заместник-кметът на София по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов, съобщиха от пресцентъра на общината.

Стипендиите се отпускат по две програми на Столична община. Едната е за подпомагане на студенти по специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ във Факултета по обществено здраве към Медицински университет – София, а втората е за студенти по специалностите „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Рехаблитатор“ и „Масажист“ в Медицинския колеж „Йорданка Филаретова“ към МУ.

За поредна година се осигуряват по 36 000 лв. за всяка от програмите. Одобрените кандидати ще получават по 350 лв. месечна стипендия по време на следването си. Ангажиментът им след завършване на обучението е да работят в столично общинско лечебно заведение в продължение на 3 години.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре