Сега четете
Откриха коледния базар в Градската градина

Откриха коледния базар в Градската градина

В Градската градина в столицата беше открит Немският коледен базар, съобщи за БТА Теодора Бреме, управител на фирмата, организатор на базара.

По-различното в тазгодишния 11-ти Немски коледен базар ще бъде начинът на работа на базара. Достъпът до територията му ще бъде само със зелен сертификат. В рамките на базара ще се спазва изискването за отстояние, но маски няма да е задължително да се носят, посочи Теодора Бреме. Тя допълни, че деца на базара ще се допускат само с възрастен придружител, който притежава зелен сертификат.

Целта на Немския коледен базар е да пренесем в България една традиция с нейните многообразни вкусове. Мотивацията да организирам тези базари вече толкова години се състои в уюта и красотата, които видях преди години в Германия и ме накараха да пренеса тази традиция и тук. Немският коледен базар намери своето място в сърцето на всеки един българин. Още след първото ни издание, което беше през 2011 г., започна вълна на организация на подобни коледни базари в цяла България с дървени къщички и шатри, където хората могат да се събират във времето преди Коледа. Въпреки пандемията, със загриженост за себе си и за околните, можем да имаме коледно настроение и през тази година, посочи Теодора Бреме.

На откриването тази вечер дядо Коледа ще се разходи из целия базар и ще раздава бонбони на най-малките посетители. Ще звучат немски и австрийски шлагери, изпълнени от Армин Ян Хофман. Роден във Виена, той от няколко години живее в София и традиционно пренася чрез песните си немския коледен дух в българската столица. На базара ще има и много изненади за посетителите, които организаторът на базара запазва в тайна.

Вижте и

Не са тайна обаче традиционните немски коледни изкушения – ароматното греяно вино глювайн, особено популярно на коледните базари и в дните преди Коледа, както и яйченият пунш, също свързан с коледните празници, приготвян от мляко, яйца, различни подправки и бренди, ром или вино. На базара ще има още автентична немска бира, различни видове вурстове, ядки, типичните немски щолени, които пристигат специално за коледния базар, съобщи Теодора Бреме. Ние няма да променяме цените си, въпреки поскъпването на стоките. И през тази година глювайнът ще бъде 3,5 лв., а не 5 или 10 лв., подчерта Бреме. Тя добави, че кулинарните изделия, които се предлагат на Немския коледен базар, се приготвят в Германия специално за базара. Бирата идва от Бавария, щолените – от Дрезден, продукцията се подготвя специално за нашия коледен базар. Нашият асортимент не може да се намери в хранителните магазини в България, изтъкна Теодора Бреме. Тя обеща на посетителите на базара истинско коледно настроение и кулинарни изкушения за малки и големи.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре