Сега четете
Филм посветен на алпиниста Боян Петров ще има своята премиера в България на 29 Ноември на „Киномания“.

Филм посветен на алпиниста Боян Петров ще има своята премиера в България на 29 Ноември на „Киномания“.

Филмът „Отново съм тук“ (Here I am, Again) ще има своята премиера в България на 29-и ноември в рамките на „Киномания“. Лентата ще има две прожекции от 18:00 и 20:30 часа. След прожекциите ще бъде представен и екипът създал филма. За събитието, специално от Швейцария, си идва дъщерята на Боян Петров, която също участва в „Отново съм тук“. „Този филм е много специален за мен. Той дава възможност повече хора да се докоснат до това, което беше баща ми“, споделя Тея.

„Отново съм тук“ (Here I am, Again) проследява опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва и последният връх в кариерата на алпиниста.

Именно там Боян изчезва и въпреки безпрецедентната спасителна акция, не е открит.

Двойната премиера ще се проведе в кино „Люмиер“ на 29-и ноември, от 18:00 и 20:30 часа.

До залата ще се допускат само зрители с валиден зелен сертификат. Като за целта в билетен център на НДК има обособен център за бързи тестове, за онези зрители, които нямат ваксина. „Препоръчваме на желаещите да идват поне час преди прожекцията, за да могат спокойно да направят теста си и да изчакат резултатите“, споделя Владимир Трифонов, директор на „Киномания“.

Вижте и

До момента филмът „Отново съм тук“ е селектиран на няколко международни фестивала в Италия, Германия, Испания, Чехия, Румъния и Дания, като спечели и престижната „City of Bolzano“ Golden Gentian Prize за Най-добър изследователски и приключенски филм от 69-тото издание на филмовия фестивал в Тренто, Италия.

„Отново съм тук“ (Here I am, Again), на 29-и ноември в рамките на „Киномания“ и от 3-ти декември в кината в цялата страна.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре