Сега четете
Съдът остави в ареста изверга малтретирал братовчедка си в Цар Калоян

Съдът остави в ареста изверга малтретирал братовчедка си в Цар Калоян

Постоянна мярка „задържане под стража“ постанови на днешното си заседание състав на Окръжния съд в Разград за 25-годишния Ниязи Якуб.

Той бе задържан в сряда за изнасилване и опит за убийство на непълнолетна си братовчедка. Преди това мъжът опита да избяга и се укрива близо ден, което бе изтъкнато като мотив за постоянното му задържане в ареста. Освен това, той е добре известен на служителите на реда и на прокуратурата.

Осъждан е два пъти, като в единия от случаите също е изнасилил жена. Ако сега бъде признат за виновен, го очаква доживотен затвор без право на замяна.

Адвокатът на Якуб Юрий Йорданов заяви, че той е признал вината си. Ще бъде поискана и съдебно психиатрична експертиза, за да се установи дали 25-годишният мъж е съзнавал какво върши.

Вижте и

Припомняме, че 17-годишното момиче беше намерено в тежко състояние в дома си в Цар Калоян. Във вторник вечерта тя е била изнасилена от братовчед си, след което той е отрязал пръстите на едната ѝ ръка и накрая е направил опит да я изгори, след като я е залял със запалителна течност. Момичето незабавно е отведено и настанено в болница в Русе.

Все още съществува реална опасност за живота ѝ, има множество травми и 1/3 изгаряния по тялото. Наложило се е да бъде ампутирана едната ѝ ръка и в момента е в медикаментозна кома.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре