Димо Алексиев влиза в ролята на бизнесмен и общински съветник. Актьорът е добре познат от сериала “Откраднат живот”, а в момента и като водещ на най-мащабното тв реалити “Игри на волята”. Героят на Димо участва в заснемането на английска документална поредица, която хвърля светлина върху прането на пари.

Не е изненада, че образът на Дани е безкомпромисен, арогантен, безцеремонен тарикат, който дава всичко от себе си да докаже на екипа и на целия свят, че е легенда в средите си. Иронично, но същевременно реалистично, филмът отразява българската действителност и лицата, които я създават – нагли политици, бизнесмени и обществени личности, които гордо демонстрират, че са над закона.

“Дани. Легенда. Бог.” е универсална история за комплекси, страх и тоталния провал на един човек.”, споделя авторът на лентата.

Създателят на продукцията е независимият продуцент, сценарист и режисьор Явор Петков, зад камерата застава Румен Василев, а автор на музиката е Борис Рапо.Още на премиерата си в България “Дани. Легенда. Бог” взима награда за операторско майсторство на “Златна Роза” във Варна, а в след това създателите му го представят на международните кино фестивали във Варшава, Сидни и Кардиф, където печели награда за най-добър игрален филм на английски език.

Във филма можем да видим също Валентина Александрова, Илияна Лазарова, Сузанита, Кейт Никълс, Емил Каменов, Джеймс Бабсън, Борислав Марковски, Георги Налджиев, Йордан Данчев, Асен Блатечки, Николай Урумов и други.

Продукцията е закупена от международната дистрибуционна компания Trinity Creative Partnership и се разпространява на териториите на САЩ, Канада, Великобритания и Ирландия.