Сега четете
За първи път УНСС назначава заместник-ректор по дигитализацията и киберсигурността

За първи път УНСС назначава заместник-ректор по дигитализацията и киберсигурността

С решение на Академичния съвет на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) доц. д-р Росен Кирилов е назначен за заместник-ректор по дигитализацията и киберсигурността. Досега в университета не е имало заместник-ректор с такъв ресор, съобщават от пресцентъра на УНСС.

Доц. д-р Росен Кирилов казва, че проблемът със сигурността стана много сериозен в последните години, тъй като публичните институции, както в цялата държава, така и във висшето образование са обект на особен интерес.“Моето желание е всичко, което е постигнато до момента, да бъде отчетено и надградено. Това се отнася, както за услугите за студенти, така и за всички останали системи, които са важни за университета. В този смисъл основна част от дейността ще бъде технологично да модернизираме тези системи, да ги приведем във вид, в който те отговарят на съвременните изисквания за сигурност и да приложим един цялостен и нов подход за управление на ИТ дейността в УНСС“, подчертава доц. Кирилов.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров обосновава избора на новия заместник-ректор и заявява, че „УНСС е водещ университет в дигитализацията и през последните години разви много своята информационна инфраструктура, въведе електронни студентски книжки, електронни главни книги, електронно подписване на изпитните протоколи, създаде електронна платформа за обучение, което ни помогна, когато вирусът ни изненада, много бързо, за два дни да преминем в дигитална среда на обучение“.

 

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре