Скандално: Уволниха областен управител на област Шумен отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол.

Министерският съвет прие решение, с което освобождава Валентин Александров от длъжността областен управител на област Шумен, съобщиха от пресцентъра на служебния кабинет.

Освобождаването на Александров от поста идва два дни, след като стана ясно, че на 6 ноември той е катастрофирал, но е отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол.

Инцидентът е станал около 18.30 часа в събота на главния път Силистра – Шумен – Ямбол, но информация за него не бе оповестена в официалния бюлетин на МВР. Пристигналият на място полицейски екип установил, че Валентин Александров е управлявал лек автомобил „Киа“ с шуменска регистрация, като се е движил от Шумен към Велики Преслав. Напуснал пътното платно вдясно по посока на движението и се ударил в мантинелата.

От МВР-Шумен уточниха, че екип на Спешна помощ не е насочван на място, тъй като не е имало пострадали. След отказа за тестване с дрегер, на Александров е издаден талон за химическо изследване. Тестван е за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози – пробата му е отрицателна.

Пътните полицаи са съставили акт за административни нарушения.

Вижте и

Със същото правителствено решение за негов заместник на поста се назначава Венцислав Венков.

До настоящия момент Венцислав Венков е общински съветник в Общинския съвет на община Шумен. Венков отговаря на законовите изисквания за заемането на длъжността областен управител, посочват от правителствената информационна служба.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре