Златните момичета на България от националния ансамбъл по художествена гимнастика и състезателките в индивидуалното ще се сбогуват с феновете си с шоу-спектакъл в “Арена Армеец” на 16 декември от 19:30 часа. Новината обявиха от родната федерация по художествена гимнастика. Бенефисът на грациите е озаглавен “Сън” и ще включва музика на живо, мултимедия, художествена гимнастика и танци.

Участие ще вземат олимпийските шампионки от ансамбъла – Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканов, както и още две гимнастички, които бяха част от тима в последните пет години – Елена Бинева и Теодора Александрова.

Част от шоуто ще бъдат и две от най-силните ни гимнастички в индивидуалното в последните години Невяна Владинова и Катрин Тасева, които също сложиха край на състезателната си кариера.

На 16 декември за последно ще имате възможност да се насладите на таланта и виртуозните изпълнения на нашите „диамантени“ момичета от ансамбъла, както и на прекрасните Невяна Владинова и Катрин Тасева. „Сън“ е авторски спектакъл, който съчетава в себе си, музика на живо, мултимедия, художествена гимнастика и танци. В основата на мащабната продукция отново застава Калоян Лалев – Кайо, заедно с впечатляващия 3D мапинг на МP Studio и техническото осигуряване, и сет дизайн на Joker Media Rental. В спектакъла ще вземат участие и едни от най-добрите музиканти: Красимир Тодоров – пиано, програминг и музикални аранжименти, Александър Обретенов – бас китара, Васил Крумов – китара, Васил Вутев – барабани”, съобщават от БФХГ.

Билетите за събитието вече са в продажна, а от БФХГ уточняват, че то ще се проведе съгласно заповедта на здравния министър при 100 процента капацитетна залата и всички присъстващи със зелен сертификат. Цените на пропуските са 30, 40, 50 и 60 лева.