Сега четете
Трагедия млада родилка почина само на 18 години

Трагедия млада родилка почина само на 18 години

В ямболската областна болница е образувана вътрешна проверка за смъртта на 18-годишна родилка от Стралджа, съобщи пред журналисти директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон” д-р Панайот Диманов.

По думите му бременната в осмия месец е приета в болницата в безсъзнание преди два дни. Извършени са незабавни реанимационни действия от дежурния екип в родилното отделение. Въпреки усилията на лекарите, жената е починала 20 минути по-късно.

Родилката е транспортирана до лечебното заведение от екип на Спешна помощ. Преди това е прегледана в дома й, но била в задоволително състояние. Направена е манипулация с медикаменти, но състоянието на жената не се подобрило. При второто посещение на спешните медици тя е откарана в болницата.

„Няма отказано повикване или забавяне, въпреки огромната натовареност на екипите покрай COVID-19. Действията на колегите са били адекватни”, каза за БТА началникът на филиала на ЦСМП-Ямбол д-р Атанас Парушев.

Вижте и

Направена е аутопсия, която е потвърдила първоначалната диагноза – прееклампсия. „Това е тежко усложнение вследствие на бременността. За съжаление, жената не е била проследявана изобщо от акушер-гинеколог”, заяви директорът на болницата Диманов.

Назначената по случая лекарска комисия не е установила пропуски. Очакват се резултатите и от проверката в Спешна помощ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре