Сега четете
Подготвят за 100 годишнината на Стоянка Мутафова холограма

Подготвят за 100 годишнината на Стоянка Мутафова холограма

Холограма на великата Стоянка Мутафова ще се появи на сцената на Сатиричния театър за отбелязването на нейната 100-годишнина на 2 февруари 2022 г. Това съобщи дъщерята на актрисата Мария Грубешлиева-Муки.Идеята на директора Калин Сърменов е редом с нея да излезе цялата трупа и най-вече с нея да играят и да си „подават реплики“ младите актьори, които не са имали щастието да се докоснат до огромния комедиен талант на Стояна.

В момента Сърменов преговаря с фирми за осъществяване на идеята. До 25 ноември продължава приемането на документите на кандидатите за конкурса за директорския пост в Сатирата и той също ще се включи в състезанието за нов 5-годишен мандат.

До датата на честването предстои и улица „Люботрън“ в столичния кв. „Лозенец“, където голямата актриса живя, да бъде преименувана на Стоянка Мутафова. Мениджърът на звездата Евгени Боянов и дъщеря й смятат, че никой няма да се чувства пренебрегнат, тъй като на името на Георги Калоянчев, който приживе бе обитател на апартамент в същия вход, вече има кръстена улица в родния му град Бургас.

Вижте и

Вече е приключил и конкурсът за проект за възпоменателна монета с номинал 2 лева, посветена на комедийната прима. За 100-годишнината ще бъде издадена и пощенска марка с образа на Стояна.  

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре