Сега четете
Изтласкайте будителите напред. Притъпете завистта си към тях

Изтласкайте будителите напред. Притъпете завистта си към тях

Настанало е време да докоснат сетивата ни личности. Такива, които да работят за просвещението и националното ни самоосъзнаване като народ. Необходимостта от тях е належаща, защото са малко откриваеми, а тези които разпознаваме – крайно недостатъчни. Спасители са, казват повечето. И работата им днес ще бъде огромна по обем. За да избистрят заблатения живот на много от българите. Живот на предела – труден, несправедлив и огорчителен, и дори почти невъзможен за преживяване. Възрастните хора, майките на децата с увреждания, хората с увреждания, работещите без обществени поръчки, неможещите да достъпят до медицинска помощ, неполучаващите правдивост в споровете с институциите заради нарушеният от тях обществен договор и т. н. Безкрайни сюжети. В политиката, съдебната власт, здравеопазването, държавната администрация. А, уж сме международно обединени, подпомогнати като нация. Но затрупани с бумащина, наводнени от словоблудство и затъващи заради имитирането на дейности.

Дошло е време да посочим родните будители и да ги изтласкаме напред. Винаги сме знаели всъщност, кои са те. В предприятието, в образователното заведение, в търговското дружество, в институцията, в организацията познаваме поне един, който е подчинил живота си в работа, с мисъл и любов за хората. Неподвластен на омразата, на неистината, на корупцията и на арогантността. Символ на почтеност. Възпитан. Увличащ. Модел за подражание. Добър. Този, на когото винаги сме искали поне мъничко да прилича детето ни.

Време е днес да посочим сред нас будителя и да го отстоим пред неискащите го.

За да поведе с морал, принципи и показна емпатия към добруване.

Сред нас са тези личности и те не са малобройни. Да им дадем кураж да излезнат наяве и да ги насърчим да говорят.

Без завист и злоба. С мисъл, каквато е присъща на човеците. За по-добро.

Днес сякаш, будителите са повече нужни от всякога. Нека им проправим път.

 

 

Автор на Правна рубрика. Адвокат Станчева е родена в Смолян. Дъщеря е на покойния прокурор и адвокат Рашко Петров. Адвокат е към Софийска адвокатска колегия от 2009 година. Работила е като юрисконсулт в Агенция за социално подпомагане и Министерството на държавната администрация. Участвала е в множество работни групи по изготвяне на проекти на нормативни актове. От 2009 до 2014 година е външен експерт в Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ към МТИТС. Понастоящем работи в областта на трудовото, вещното, търговското, облигационното, административното право. Председател е на сдружение „Етика в медицината. Един от учредителите е на Национална мрежа на родителите. Ангажирана е с каузите на хората с увреждания, прилагането на принципа на информираното съгласие в медицината, с дейността на Конфедерация на защита на правата на децата и Обществения съвет към Фонда за лечение на деца в чужбина.

 

 

Вижте и

 

 

 

 

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре