Сега четете
За хляба цената и качеството му от Националния браншови съюз Мариана Кукушева

За хляба цената и качеството му от Националния браншови съюз Мариана Кукушева

Тежка и динамична – такава е ситуацията, в която работи браншът на хлебопроизводителте и сладкарите в условията на нарастващи цени на енергоносителите, каза в предаването „Товори Потребителя“ излъчвено съвместно сФондация «За достъпна и качествена храна» председателят на УС на Националния браншови съюз Мариана Кукушева.

Тенденцията за продължаващо нарастване на цените предизвиква паника на пазара и нелоялни търговски практики. Поскъпванет она живата, като цяло, показва много бързо ръзвиваща се инфлация, която трябва да се овладее. По думите на Кукушева две са работещите мерки.

Първо е редуциране на държавния апарат, съкращение на държавните служители, които тежат на бюджета. Това са 1 милион души, а в бизнеса за заети почти същото число. Така излиза, че на гърба на хората в частния сектор са всички останали. В себейстойността на хляба 35% е стойността на труда на работниците.

Второто предложение 9% ДДС върху основни храни. Това ще увелич постъпленията он преки косвени данъци, ще осветли сектора, ща освобиди и средства за бизнеса, който да повиши и заплащането на хората.

Ако това не се направи следват фалити и сериозно буксуване на икономиката.

Вижте и

Хлябът ще поскъпне със стотинки, прогнозира още Кукушева и направи уговорката, че цената му отдавна зависи от търговските вериги, а не от производителите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре