Сега четете
БНТ отново ще предава детската Евровизия 2021 от Париж

БНТ отново ще предава детската Евровизия 2021 от Париж

БНТ отново ще даде възможност на българите по света и у нас да станат съпричастни с изявата на детските ни таланти на престижния конкурс „Детска Евровизия“ 2021. Обществената телевизия ще излъчи големия финал от Париж на 19 декември. Нашето участие на международния конкурс е в партньорство между БНТ и „Лигна Студиос“, с подкрепата на община Добрич.

Победителят ще бъде избран с 50% вот на жури и 50% глас на публиката. Според регламента, за първи път българите ще имат право да гласуват не само от чужбина, но и от родината си.

Тази година ще бъде 19-ото издание на „Детска Евровизия“, като ще се проведе под мотото „Представи си“(„Imagine“) и в него ще участват 19 страни. Освен България, в конкурса се завръщат още Албания, Армения, Португалия, Северна Македония, Азербайджан, Италия и Ирландия, които пропуснаха участие през 2020 година заради пандемията от коронавирус. Списъкът с участници допълват още Франция, Нидерландия, Грузия, Германия, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Испания, Казахстан и Украйна.

„Нашите младите таланти са вече в трескава подготовка. Кои са те и с какво ще ни изненадат, предстои да разберем съвсем скоро. Едно е сигурно – децата ще разчитат най-много на подкрепа от зрителите на БНТ, казват от „Сан Стефано“ 29.

България е участвала общо 6 пъти в „Детска Евровизия“, като до този момент най-успешното представяне е това на Крисия, Хасан и Ибрахим, които през 2014 година достигат до втора позиция във финала в Малта с песента „Детска планета“.

Вижте и

Страната ни прави дебюта си през 2007 година в Ротердам с песента „Бонболандия“ на група „Бон-Бон“, която тогава завършва на 7-мо място. Последното ни участие е през 2016 година в Малта с песента „Вълшебен ден“ на Лидия Ганева, която се класира 9-та във финала. „.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре