Сега четете
Пълен Абсурд Училище в кв Лагера се руши

Пълен Абсурд Училище в кв Лагера се руши

25-то основно училище „Д-р Петър Берон” е единственото в квартал „Лагера”. Столичното  училище се руши заради спряно финансиране от общината. Спешният ремонт е започнал през 2015 година, но до ден днешен все още не е завършен. Родители твърдят,  че мазилката, която пада от фасадата, застрашава живота на децата. Покривът имал нужда от цялостен ремонт,  а в салона по физкултура, децата дишали мухъл.

На места покривът на училището е вдлъбнат. Неофициално директорката споделя, че почти целият е за ремонт.

„Преди имаше теч в една от стаите. Направи се с лични средства, доколкото знам, някаква ремонтна дейност”, обясни Гергана Богданова.

Зимата имало висулки, разказва Иван Голев. Физкултурният салон също бил в окаяно състояние, а баскетболното игрище – обрасло с трева,  разказват родителите.

Ремонт  все пак е бил предвиден. И  то неотложен.  Сключен е и договор през 2015та година, между  район„Красно село” и фирма „Мегатурс” 1. Сумата по проект  била малко над 3,8 милиона лева. Фирмата обаче спряла работа, след като изпълнила първия етап. Причината била липса на финансиране и „наличие на недостатъци в одобрената проектна документация и извършените строително монтажни работи”, отговарят от община „Красно село”.

„Фирмата както дойде с многото техника и всички бяхме въодушевени, изведнъж си събра багажа и си тръгна. Разкопаха задния двор, направиха го на 5-6 нива. Той вече е опасен за децата”, обясни Любомир Богданов.

Вижте и

За свършената работа по първия  етап от ремонта, общината е изплатила на фирмата изпълнител  около  1,6 милиона лева.

„Аз виждам, че нищо не е направено. Ние питаме, в крайна сметка ще имаме ли ремонт? Има ли някой човек, който ще гарантира. Срещахме се с кмета на нашата община, с директорката. Изпращаха от Столична община. Идват, записват и си тръгват. Не поемат никаква отговорност”, обясни Любомир Богданов.

От столичната община обясниха, че след сигналите от родители, кметът Йорданка Фандъкова е възложила актуално обследване на сградата. След получените препоръки, ще бъде възложи актуална проектна документация с цел осигуряването на финансиране за довършване на ремонта.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре