Имал си футболна кариера ако е вярно с какво те привлече  театърът?

Не, нямал съм, футболна кариера явно нещо има в мен, защото все за футболисти ме взимат да играя – “Балериньо” в Етажна собственост, “Каръка”в Играчи. Сега пък ме поканиха за ски инструктор в “Ол инклузив”. Явно приличам на спортен тип. Но не съм запалянко. По скоро умерен интелектуалец със спортно телосложение

Какво ново около теб разкажи за последните ти проекти 

Тази година изкарах 2 премиери – в “Сълза и Смях” – “Ролята Беглец”, под режисурата на страхотния и неподдражаем Владлен Александров, в “199 ” “Убийсто без убийство” – майсторски написано от Андрей Филипов и режисирано от големия Емил Бонев и сега ми престои в събота премиера в Народния театър – “Пияно в тревата”, което Юри Дачев с тънък усет поставя и се надявам това да е следващото театрално бижу на Камерна сцена на първия ни театър. Така…хубаво се изфуках, но сериозно – страхотни режисьори, страхотни колеги, благодарен съм за всеки миг, прекаран с тези професионалисти, отдали живота си на каузата на просветленческото изкуство.

Как работите  с  Ковид мерките отразяват ли се на театрите ?

Не се наемам да коментирам и разсъждавам върху мерките като цяло. Екипи от математици, биолози, социолози, психолози, политици, медици, статистици и още най- се занимават с това постоянно. Ами какво да ти кажа…моите приятели и колеги от театрите извън София едвам оцеляват, за колегите и приятелите си на свободна практика, просто не знам какво да кажа…мерките за нашия сектор могат да се опишат с една дума – “изтребление”. Но, има хора, които решават тези съдби, компетентни органи, които регулират точно и прозрачно разпределението на силите във всички сектори, така че аз, “футболиста” не се наемам да давам рецепти и съвети. А за културата като цяло по добре от мен го е формулирал Александър Сокуров: „Културата – това е обръчът, който ни държи в рамките на цивилизоваността.“ – спрем ли я, само след 10 години ще се замеряме с камъни.

Имали млади артисти какви съвети ще дадеш към тях?

Млади талантливи артисти има, дай боже да намерят пътя си и да успеят да се реализират в родината си, да бъдат почитани и уважавани за това, което правят. Това им пожелавам.

Имаш ли си някоя жена ?

Добре, нека го кажем така както го е казал Бодлер – ‘Жената винаги е покана за щастие”

Никола Тодоров