Сега четете
Затвориха детските градини в Бяла

Затвориха детските градини в Бяла

Община Бяла в Русенска област е сред първите в страната, която затвори за посещения детските градини. Причината е високата заболеваемост от COVID-19, която през последните 14 дни достигна 917 на 100 000 души.Освен учениците, от днес вкъщи остават и над 300 деца, които посещават две детски градини и 6 филиала в община Бяла. За родителите това е неудобство, тъй като повечето трябва да излязат в отпуск. Притеснява ги и фактът, че не е ясно докога детските градини ще останат затворени.

Решението за затварянето на детските градини е на общинския кризисен щаб в Бяла.

„Детските градини са под юрисдикцията на общината, за да направим това, което е нужно, да намалим възможността от разпространение от COVID-19 и това е препоръчано на кмета на общината, който преустановява със своя заповед заниманията в детската градина“, заяви Евгени Димов, заместник-кмет на Община Бяла.
По думите му до затварянето на детските градини се е стигнало, защото в повечето случаи децата са вирусоносители и разпространители на заразата.
„Неудобство е за самите родители, които нямат вече отпуски или са изчерпали своите отпуски, невъзможността да получават и някакви помощи на база онлайн обучение на децата от предучилищните групи.

Вижте и

Но се надяваме, събирайки информация за тяхната заболеваемост, при постигане на необходимия процент, да отправим искане към министъра на образованието за преминаване в онлайн среда на обучение при училищните групи“, допълни Евгени Димов.
През следващите дни ще се реши дали детските градини ще отворят врати в зависимост от данните за заболеваемостта.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре