Сега четете
Мария Гроздева сдава поста председател на Българския стрелкови съюз

Мария Гроздева сдава поста председател на Българския стрелкови съюз

Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева изненадващо обяви, че планира да се оттегли от поста председател на Българския стрелкови съюз. Гроздева е втори мандат на тази позиция, която съвместяваше със състезателната си кариера.

„Търсим достоен човек, запознат със спецификите на спортната стрелба, който да заеме поста председател на Федерацията. Кандидатът трябва да помага финансово, да бъде добър администратор и да умее да носи отговорност. Аз и до момента бях само лице на Федерацията, основният двигател по оперативната дейност е спортният директор Димитър Тодоров“, заяви Мария Гроздева.

49-годишната двукратна олимпийска шампионка прекрати състезателната си кариера след олимпийските игри в Токио това лято, а от миналата седмица вече е в президиума на Европейската федерация по спортна стрелба.

„За мен е огромна чест. Ще бъда нещо като говорител на състезателите, ще осъществявам връзката между федерацията и атлетите. Надявам се да бъда полезна. 38 години съм в този спорт, но прекратих кариерата си с усмивка и радост. Благодаря на първия ми треньор Валентин Андреев, който ме откри за спорта, на Емил Душанов и на настоящия ми съпруг Валери Григоров.“

Вижте и

„Мислех да се откажа още миналата година по време на пандемията, когато Олимпиадата бе отложена и въобще не се знаеше дали ще се проведе. Мотивацията ми се губеше, но намерих сили да продължа. След последния изстрел в Токио затворих куфара и казах край. Давам път на младите“, коментира темата Гроздева.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре