Българският ансамбъл по художествена гимнастика няма да вземе участие на Световното първенство в Китакюшу (Япония) заради травма на Лаура Траатс. Това става ясно от публикация на Българската федерация по художествена гимнастика във Facebook.

„Нашите момичета заминаха изключително добре подготвени и с огромно желание да спечелят последното си състезание като отбор! Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки и след втората Лаура Траатс получава много силна и остра болка. Веднага е проведена консултация с лекаря на отбора д-р Добрев, който е преценил, че травмата на Лаура е сериозна и участието на отбора е невъзможно!”, обясняват причината от БФХГ.

„Всички момичета съжаляват ужасно, щабът също, но здравето е над всичко и това е единственото правилно решение в този момент!”, завършва съобщението.

Световното първенство щеше да е последното състезание за българския ансамбъл. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова станаха отбор през 2016 г. Пет години по-късно сбъднаха голямата си мечта – да спечелят златен медал на Олимпийските игри.