Сега четете
Новата Рубрика: „КАТ си ти“ с първи гост инж. АЛЕКСИ КЕСЯКОВ

Новата Рубрика: „КАТ си ти“ с първи гост инж. АЛЕКСИ КЕСЯКОВ

Алекси Кесяков Полковник. Секретар на Държавната обществено-консултативна комисия. Бивш началник на Пътна полиция“.

Новата Рубрика: „КАТ си ти“ с първи гост инж. АЛЕКСИ КЕСЯКОВ, дългогодишен ръководител на Пътна полиция и експерт по пътна безопасност. С него разговаря Андрей Велчев

Eто какво каза той:

Много е трудно да се регистрират точните причини на катастрофите. Реално няма как да се установи точно защо е станало дадено ПТП, дали е заради разсейване или нещо друго. Но когато даден шофьор си гледа телефона, той на практика се изключва от движението. Ще направя едно сравнение с акробата, който се движи по въжето – ако му звънне телефонът, той няма да го вдигне и да направи грешна стъпка. Няма как да бръкне и да извади телефона, защото го е страх. Но шофьорите явно се чувстват доста по-уверени от него. Когато е в автомобила, не му пука, защото е невеж и неграмотен.

Lодачите пак се поддават на изкушението – някой звънне и човек реши да види за какво става въпрос. Така идва белята – да катастрофира и да изчезне от движението, дано да не изчезне и от света, защото има за съжаление много такива случаи.

Вижте и

Проблемът не само наш, в България. Преди много години Барак Обама издаде една заповед, с която забрани на цялата държавна админсистрация и на всички американци да шофират с телефон в ръка. Забраната беше най-вече да се изпращат и приемат есемеси, защото се смята, че те са най-опасни. Важно е да се знае, че всяко отклонение на вниманието е фатално, дори да не е свързано с мобилен телефон.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре