Сега четете
Говори кандидата: Инж. Александър Дунчев, Продължаваме промяната

Говори кандидата: Инж. Александър Дунчев, Продължаваме промяната

Д-р инж. Александър Дунчев е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите. Роден е на 13 юли 1979 г. в град София. През 2012 г. завършва „Горско стопанство“, а през 2017 г. защитава образователна и научна степен „Доктор“ в Лесотехническия университет.

От 2017 г. работи като старши експерт, а от 2020 г. и като началник-отдел в Югозападно държавно предприятие гр. Благоевград, където спомага за сертификацията на горите, партньорства с обществените организации, въвеждането на иновативни системи и развитието на природозащитни проекти.

Една от емблемите на служебния кабинет – шефът на Държавната агенция по горите Александър Дунчев, влиза в битката за парламента. Той ще е водач на листата на „Продължаваме промяната” в София-област.

Днес той е гост в рубриката Говори кандидата с водещ Десислава Алексова.

Директорът на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев посочи още, че след два месеца и половина са изпълнили на почти 90 на сто планът, който са си поставили с екипа при встъпване в длъжност.

„Вече имаме официална дигитална карта на всички гори, с тези в земеделските земи, тези на ловните дружинки, това вече е публично.

Създадохме съвместно с  Гората.БГ приложение за подаване на сигнали от граждани за нарушения в горите. Имаме вече над 50 сигнала, като 25 от тях са проверени, също и на терен – незаконенни сечи, сметища, каравани, а в Софийско установихме и доста сериозна схема за дърва за огрев за местните хора, като се оказа, че тази дървесина не стига до тях, а отиват в една от най-големите фирми за прерабтка на дървесина в Пазарджишко, заобикаляйки тръжни процедури. А цената на тази дървесина е много ниска“, съобщи за БНР Дунчев.

Приложението се казва Защити. Гората. БГ.

„Така вече работи гражданският контрол и води до резултати и така за два месеца без политически чистки, но с помощта на хората установихме множество реални проблеми.

По думите му в момента се прави пълен одит на Държавните ловните стопанства:

Вижте и

„Кой ги управлява, днес излизаме и с Доклад до министъра на земеделието за това,  защото ловните стопанства се управляват задкулисно от видни бълагрски олигарси и там не всеки има достъп, има схеми за това, злоупотреби и бракониерства, започнаха да ми се обаждат по тези проверки,  да ме молят за помощ наши служители от Регионалните дирекции по горите, защото върху тях продължава да се оказва натиск – политически и икономически.

В рамките обаче на тези два месеца нямаме нито едно политическо назначение, само един уволнен корумпиран директор заради незаконни практики в дърводобвинти фирми и един отстранен служител на високо ниво пак заради такива злоупотреби“, съобщи още Дунчев.

Чуйте на живо скандалните разкрития направени от него:

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре