Местният вестник “Санта Фе Ню мексикан” описа, че 63-годишният Болдуин е изглеждал “в шок и облян в сълзи” пред полицейската централа. Работата по филма е спряна за неопределено време, пътят към ранчото, популярно за снимки на уестърни, е затворен от полицейски пост.

Американският актьор Алек Болдуин простреля смъртоносно кинематографист и рани режисьора на снимачна площадка на нов уестърн след стрелба с дефектно оръжие. Трагичната новината шокира света, както и гилдията, която реагира в социалните мрежи. Американският актьор Алек Болдуин простреля смъртоносно кинематографист и рани режисьора на снимачна площадка на нов уестърн след стрелба с дефектно оръжие. Трагичната новината шокира света, както и гилдията, която реагира в социалните мрежи.

Бившата екранна партньорка на Болдуин – Дебра Месинг, защити звездата, след като в социалните медии заваляха обвинения срещу него: „Алек НЕ е виновен. Предаден му е реквизитен пистолет. Той го е използвал в сцената. Тогава се случва това катастрофално събитие, при което Халуна Хътчинс загуби живота си, а Джоел Соуза беше ранен. Моля се за семействата им“, написа Месинг. Полицията в Санта Фе потвърди, че актьорът е държал оръжието, произвело фаталните изстрели. Снимките са спрени, започнало е разследване на случилото се, но към момента не е повдигнато обвинение срещу никого. Говорител на продукцията съобщи, че „целият екип е съкрушен от трагедията и изпращат най-дълбоките си съболезнования на семейството и близките на Хътчинс”.