Сега четете
Говори Кандидата: Зорница Стратиева, кандидат от Демократична България .

Говори Кандидата: Зорница Стратиева, кандидат от Демократична България .

Зорница Стратиева е била народен представител в 46-ото Народно събрание, избрана от листата на “Демократична България” в Перник. Ето първото и интервю в кампранията като водач на листа в град Перник. Водещ е д-р Десислава Алексова.

Член е на постоянните парламентарни комисии по околна среда и водите и по земеделието, храните и горите.

Зорница се занимава над 10 години с опазване на околната среда и каузите за чист въздух, вода и спазване на екологичните закони. Тя участва активно в делата срещу Ковачки, чийто ТЕЦ гори боклуци и въглища в Перник и е сред хората, които оспорват в съда решението за нови кариери край Дивотино. С екипа на Демократична България предлага да се върне възможността в закона да се ограничава развитието на кариери на разстояние по-малко от 2 километра от границите на населените места.

Зорница Стратиева е родена в Перник. Завършила е Лесотехническия университет в София с двойна специалност – магистър по “Стопанисване на горите” и Училищна педагогика. През 2013 специализира в дъщерната организация на най-голямата организация за опазване на околната среда в Германия – DBU Naturerbe. От 2012 г. работи в една от най-активните природозащитни организации в България – Асоциация на парковете в България.

Вижте и

Има опит в подаване на сигнали, становища и предложения по въпроси, свързани с опазването и защитата на околната среда в България. Член е на Националната група по разработване на процедурите за прилагане на Националния FSC стандарт в България.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре