Кой е Михаел Сладкаров били се представил?

Михаел Сладкаров е млад предприемач занимаващ се с разнообразни културни събития. Започва кариерата си като програмист в ранна детска възраст. На 16 години вече е собственик на най-големия сайт в България занимаващ се с азиатска култура – AnimeS.bg , имащ над 60 000 регистрирани потребителя. Благодарение на него открива страстта си да се занимава със събития. Започвайки предимно с аниме, манга, косплей и гейминг събития, в момента е канен за съорганизатор на редица концерти, фестивали, благотворителни инициативи и други мероприятия. Oсновният му бизнес се занимава с организиране на събития, както и с предоставяне на техническо оборудване за провеждането на такива.

Каква е фонадацията “Мечти без граници” разкажи нещо повече за нея каква цел има тя? 

През 2016 година се основава фондация “Мечти без граници”. Фондацията е фокусирана върху повишаването на общата култура на обществото като подпомага личностната реализация и социалната интеграция, използвайки иновативни и интерактивни методи.

Кое е най-посещаваното  събитие?

Най-голямото и известно негово събитие е AnimeS World Stars. Фестивалът събира хиляди почитатели на азиатската култура, гейминга и музиката. Всяка година еволюира, става все по-мащабен и предлага повече и повече преживявания. Добавят се нови зони, нови квалификации, разширява се пространството и привлича все повече хора. Аниме и манга, косплей, гейминг, к-поп, арт, музика, прожекции, образователни дискусии с международни лектори, томболи, награди и изключително много различни спортни и развлекателни площадки са само част от нещата, които може да видите на място.

Какво мислиш за младите хора таланти?

“Младите таланти са нашето бъдеще! Създадох фондацията с цел да им помагам, да достигат до по-широка аудитория, да имат повече участия както в България, така и в чужбина.”

Какво би направил, ако имаше власт да промениш нещо според теб? Някакъв закон?

За момента не обичам да се бъркам в политиката. Предпочитам да се фокусирам върху бизнеса си и да помагам до колкото мога чрез фондацията си. Като предприемач с дългогодишен опит съм наясно, че държавните “помощни фондове” не са това, което трябва да бъдат, но и много трудно биха станали. Трябва да има ясна и дългосрочна стратегия, която да се следва. Сегашното мислене от мандат до мандат не би помогнало. Първо бих променил цялостната структура.

С какви хора си се запознавал и върху какво работиш в момента?

Работата ми е свързана с всякакви хора. Всекидневно общувам с различни артисти, музиканти, певци, актьори, технически специалисти и тн. В момента подготвям големите фестивали за догодина. Днешно време покрай COVID мерките, организирането на събития отнема много по-прецизна и продължителна подготовка, но това е предизвикателство, което не ме притеснява и давам всичко по силите си фестивалите да продължават да се разрастват. Може да ме последвате във фейсбук (Михаел Сладкаров) или инстаграм (@sladkarov) и да научавате първи за предстоящите събития.

Никола Тодоров